Nero en Nesto
Voskleurige ( Blonde ) Belgische trekpaarden vormen...
Onze Belgische blonde trekpaarden
... in combinatie met de tram een aansprekend geheel. Nero en Nesto
De paarden hebben een goedmoedig en werklustig karakter...
Onze Belgische blonde trekpaarden
...en imposant voorkomen met geweldige uitstraling!

De paarden voor de Texelse Paardentram

De paarden die de Texelse Paardentram voorttrekken zijn Voskleurige Belgische Trekpaarden. Een vrij zeldzame kleurslag onder de trekpaarden en dus niet gemakkelijk te vinden. Enkele van onze paarden zijn zelfs speciaal uit België geïmporteerd van de alom bekende Palm brouwerij.

Palm brouwerij

Palm betrekt deze opvallende "Blonde Trekpaarden" al jarenlang in haar promotie en heeft sinds 1985 een eigen stoeterij waar zij er voor zorgen dat het Belgische trekpaard in de zeldzame blonde kleur behouden blijft. De paarden op de stoeterij worden vrijwel dagelijks ingezet voor het rijden van promotionele en competitieve menwedstrijden, shows met authentieke bierwagens en dagtochten met huifwagens. Wie in België en ver daarbuiten Blonde Trekpaarden zegt, zegt Palm en andersom.

Trekpaarden

Trekpaarden zijn speciaal gefokt en geselecteerd op trekkracht, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het zwaardere aangespannen werk. Hierbij opgeteld het goedmoedige en werklustige karakter, het imposante voorkomen en de geweldige uitstraling van de blonde paarden en u begrijpt waarom juist deze paarden voor de Texelse Paardentram lopen.

Blonde Trekpaarden

Wij van Texelse Paardentram hebben heel bewust gekozen voor deze opvallende Blonde Trekpaarden. Zij vormen in combinatie met de authentieke tram een zeer mooi en aansprekend geheel. De koetsier gekleed in koetsiersjas en hoge hoed maakt het plaatje compleet.